contacte mapa web estableix com a plana d'inici afegeix als preferits
cerca a Google:L'entitat  >  Història

L'entitat

< anterior  |  seguir >

Història

Histria

Retornar mentalment a la situació del país l'any 1978 no és especialment fàcil, però hi ajuda recordar que és al llarg d'aquest any quan es despenalitza l'adulteri, l'Albert Boadella s'escapa de l'hospital, en Josep Lluís Núñez és escollit president del Barça, mor en Santiago Bernabeu, l'Argentina guanya el mundial de futbol, es crea el PSC, es firma el pacte de coalició entre Convergència i Unió, moren el Papa Joan Pau VI i el cantant Jacques Brel, es fixa la majoria d'edat als 18 anys, el poble aprova en referèndum la constitució i l'assemblea de parlamentaris de Catalunya aprova el projecte d'estatut d'autonomia...

Fou sens dubte un any important en la nostra vida...

També perquè el febrer s'obria la primera oficina de les associacions d'empresaris d'hotels i de la de restaurants de la Costa Brava Centre en un petit local de Palafrugell.

Ni aquesta ni cap de la resta d'associacions, que d'ençà de l'aprovació de la llei d'associació sindical l'any anterior s'havien anat constituint, teníem massa clar quins havien de ser els objectius i les funcions a desenvolupar.

Calia fer front ideològicament a l'important moviment obrer que anava prenent cos ràpidament i defensar els interessos dels empresaris davant l'allau reivindicatiu dels treballadors.

Calia també afrontar amb solidesa el canvis fiscals i de relació amb l'administració, però quedava lloc encara per treballar en equip, per trencar l'esperit individualista que ha presidit sempre el caràcter català.

< anterior  |  seguir >